Püüame alati pakkuda oma lastele parimat, riietumise puhul hõlmab see ka õigete materjalide valimist. Meriinovill on beebi- ja lasteriiete jaoks tõeliselt hea valik, sest looduslik supervõimetega materjal pakub mitmeid eeliseid:

Hüpoallergeenne ja ei ärrita tundlikku nahka

Beebi nahk on õrn ja tundlik, olles kergemini vastuvõtlik ärritusele ja allergiatele. Meriinovill on hüpoallergeenne, mis tähendab, et see enamasti ei tekita allergilisi nahareaktsioone. Erinevalt tavalisest villast, mis võib olla torkiv ja ärritav, on meriinovillal peenemad kiud, mis on uskumatult pehmed ja õrnad. See pehmus tagab, et lapsel on mugav ning ihu vastas olev rõivas ei torgi ega aja sügelema isegi pikemaajalisel kandmisel. Meriinovill sobib enamikule inimestele, sealhulgas allergikutele ja tundliku nahaga inimestele.

Reguleerib kehatemperatuuri

Üks meriinovilla kõige märkimisväärsemaid omadusi on selle võime reguleerida tõhusalt kehatemperatuuri. Toimides loodusliku isolaatorina, hoiab meriino külmaga sooja ning soojaga jahutab. Meriinovillal on unikaalsed hingavad kiud, mis aitavad nahalt ka niiskust eemaldada ja ennetavad ülekuumenemist.

Erinevalt paljudest teistest materjalidest säilitab meriinovill need omadused ka märjana. Eriti oluline on see välitingimustes, kus higistades võib muidu kergesti külmetada.

Juhib niiskust kehapinnalt eemale

Beebid ja väikelapsed on aktiivsed. Mängides ja maailma avastades võivad nad kergesti higistada või beebi mähkmed lekkida. Meriinovill on niiskuse juhtimisel suurepärane, kuna selle unikaalsed kiud suudavad imada vedelikku kuni 30% oma kaalust ja samal ajal ei muutu niiskeks. Meriinovill juhib niiskuse nahapinnalt eemale villa välimistesse kihtidesse, nii ei teki higistades ebamugavus- ega külmatunnet ning laps püsib kuiva ja rõõmsana.

Babyluv Studio Merino Wool outdoor overall

Antibakteriaalne ja lõhnakindel

Mähkmelekked, oksendamine ja muud õnnetused on beebide puhul sagedased. Meriinovillal on tänu lanoliinisisaldusele looduslikud antibakteriaalsed omadused, mis muudavad selle lõhnakindlaks. Bakterid, mis põhjustavad ebameeldivaid lõhnu, ei suuda meriinokangal paljuneda ega püsida. Sellel põhjusel ei pea meriinovillaseid riideid tihti pesema (kui pole otseselt plekke) ja neid saab kanda pikema perioodi jooksul kui muid rõivaid, muutes lapsevanema elu veidi lihtsamaks.

Pehme ja kerge

Meriinovillakiud on palju peenemad ja pehmemad võrreldes tavalise lambavillaga. Pehmus koos kerge kaaluga teeb sellest ideaalse kangamaterjali beebide ja laste riietuseks. Lapsed vajavad riideid, mis võimaldavad vabalt liikumist ja pakuvad mugavust. Meriinovill vastab kõigile nendele tingimustele, tagades, et su pisike saab segamatult maailma avastada.

Sobib igaks aastaajaks

Olenemata sellest, kas on suvi või talv, kohaneb meriinovill sinu lapse vajadustega. Talvel toimib see isolaatorina, mis säilitab kehasoojust, hoides beebi mõnusalt soojana. Suvel võimaldavad meriino hingavad omadused liigsel kuumusel nahapinnalt eemalduda, ennetades ülekuumenemist ja tagades sobiva kehatemperatuuri säilimise.

Jätkusuutlik ja biolagunev

Meriinovill on loodussõbralik valik, kuna see on biolagunev ja pärineb taastuvatest ressurssidest. Meriinolambad kasvatavad iga aasta uut villa, muutes selle jätkusuutlikuks materjaliks vähendades keskkonnamõjusid võrreldes näiteks sünteetiliste kangaste tootmisega.

Babyluv Studio merino wool sleeping bag


Kergesti hooldatav

Meriinovillatooteid on suhteliselt lihtne hooldada. Tänu lõhnakindlusele ei pea meriinovillaseid esemeid nii tihti pesema kui teisi materjale. Enamikku meriinovillaseid esemeid võib pesta käsitsi või masinaga kasutades jahedat vett ja õrna pesutsüklit koos villasele kangale mõeldud pesuvahendiga. Liiga kuum vesi ja intensiivne pesutsükkel võivad põhjustada meriinovilla kokkutõmbumist ja omaduste kahjustumist.

Villastele riietele võivad esialgu kergesti tekkida topid. See on meriinovilla puhul tavapärane ega tähenda kehva kvaliteeti. Kasuta toppide eemaldamiseks topieemaldajat ja ole hoolas, et sa kangast ei kahjustaks. Edaspidi toppe enam juurde eriti ei teki.

Meriinovill ja kihiline riietumine

Kihilise riietumise võti on valida igaks kihiks materjalid, mis üksteist täiendavad ja täidavad oma spetsiifilisi eesmärke.
Kui on tegemist esimese kihiga, mis on otseses kontaktis nahaga, on õige kangavalik eriti määrava tähtsusega. Meriinovill on esimeseks kihiks ideaalne valik. Valides esimeseks kihiks meriinovilla, pakud oma beebile hingavat ja niiskust juhtivat kangast, mis aitab reguleerida kehatemperatuuri. Selle looduslikud isoleerivad omadused hoiavad lapsed külma ilmaga mõnusalt soojana, samal ajal hea hingavus tagab, et soojemal perioodil on neil jahe ja kuiv tunne.

Babyluv Studio merino silk body and pants


Kas teadsid?

Meriinovill on looduse ime, mis pärineb Uus-Meremaa ja Austraalia karmidest tingimustest. Need piirkonnad pakuvad ideaalset kasvamiskeskkonda meriinolammastele, kelle kohanemisvõime pidevalt muutuva ilmastikuga muudabki nende villa nii erakordseks.

Meriinolambad peavad vastu ekstreemsetele temperatuuridele, ulatudes kuumast suvest külma talveni. Saladus peitub nende kasukas, mis sisaldab peeneid lokkis struktuuriga kiude, mis toimivad looduslike termostaatidena. Kui ilm on külm, sulgevad need kiud sooja õhu lamba keha lähedale, hoides neid mõnusalt soojana. Kui temperatuurid tõusevad, võimaldavad kiud liigsel kuumusel eemalduda, ennetades ülekuumenemist. See on justkui looduse enda kliimakontrollisüsteem!

Õige materjalivalik beebiriietuse juures mõjutab suuresti lapse mugavustunnet ja heaolu. Meriinovill, mis on tõeliselt pehme, hingav ja naha vastas õrn, on pisikeste gaderoobis ideaalne valik. Temperatuuri reguleerimisest kuni hüpoallergeensuseni pakub meriinovill mitmeid eeliseid, mis hoiavad sinu beebi rahulolevana. 


Meriinovillased tooted leiad e-poest:

Babyluv Studio siidivillane bodi meriinovilla ja siidi segu esimeseks kihiks
Babyluv Studio siidivillased püksid meriinovilla ja siidi segu esimeseks kihiks
Babyluv Studio meriinovillane magamiskott mõnusaks uneks
Babyluv Studio meriinovillane tekk
Babyluv Studio meriinovillane õuekombe
Hvid meriinovillased mütsid ja aksessuaarid
Haruu meriinovillased retuusid ja torusallid

Babyluv Studio