Kui ilmad muutuvad üha külmemaks, mõtleb iga beebi vanem, kuidas üht õrna last selle kõige eest kaitsta. Kuidas siis riietada beebit sügis-talve perioodil?
Lahenduseks on nutikas kihiline riietamine arvestades riiete materjali koostist ja omadusi. Nii saad pea aastaringselt kasutada samu esemeid, neid vastavalt temperatuurile ja olukorrale omavahel kombineerides.

Sügis-talvele (ja muidugi ka salakavalale kevadele) mõeldes ei saa mööda sellisest imelisest materjalist nagu meriinovill. Meriinovilla omadustest ja eelistest oleme kokku pannud lausa eraldi blogipostituse

Kuna beebid ei suuda esimestel elukuudel oma kehatemperatuuri veel reguleerida, siis on meriinovilla kehatemperatuuri reguleerivad omadused eriti kasulikud. Ülekuumenemine võib beebi jaoks olla ohtlik, seega ära riieta beebit üle. Kui beebi on kukla tagant higine, siis on tal palav. Rusikareegel on, et beebile tuleks selga panna vaid üks kiht riideid rohkem kui täiskasvanutele. 

Riietumise valimisel peab arvestama ka erinevate kasutuskohtadega - kas beebi sõidab auto turvahällis, naudib olemist kandelinas/kõhukotis või magab magusat und hoopis pikal jalutuskäigul vankris. Ka siin tulevad jälle appi kihilise riietumise põhitõed. 

Kuidas riietada beebit külmal ajal, sügis-talve perioodil

Babyluv Studio meriinovillane tekk, meriinovillane õuekombe

Beebi autos koos turvahälliga

Turvahällis sõitmisel on turvalisus esimesel kohal. Seetõttu ei tohi turvahällis kasutatav riietus olla liiga paks, sest turvarihmad ei pruugi siis püsida kindlalt keha vastas.
Meie
meriinovillane õuekombe on piisavalt paks, et olla soe, aga piisavalt õhuke, et turvahälli rihmad saaks kinnitada turvaliselt beebi keha lähedalt. 

Aluskihiks sobivad ideaalselt siidivillased bodi ja püksid. Siidivill on meriinovilla (70%) ja siidi (30%) segu, millel on meriinovilla head omadused ja siidile omane siledus ja õrnus. 

Kuna tegemist on materjaliga, mis tänu oma termperatuurijuhtivusele palavusega jahutab ja külmaga soojendab, siis sobivad siidivillast beebiriided kasutamiseks aastaringselt, ka suvel. Beebi õrna naha vastu on siidivill eriti hell.

Merino silk bodysuit and pants for base layer

Babyluv Studio siidivillased bodi ja püksid

Eelistagi naha vastas olevaks esimeseks kihiks külmal ajal pigem siidivillaseid või meriinovillaseid riideid, sest kui meriinovillakombe on puuvillaste riiete peal, siis ei saa meriinovill oma tööd täiuslikult teha ehk temperatuuri reguleerida ja niiskust eemale juhtida. Näiteks võid kombineerida aluskihiks ka siidivillase bodi ja meriinovillased sukkpüksid.

Väikesele peanupule sobib siidivillane alusmüts, kuhu saab tõmmata mugavalt peale meriinovillase kombe kapuutsi. Nii ei jää ka kapuuts turvahällis ebamugavalt beebile selja taha. 

Meriinovillasel õuekombel on pealekeeratavad käeosad ja autos neist piisabki. Jalga pista meriinovillased sokid (uus bränd mpDenmark) ja meriinovillased papud.

babyluyv studio merino-silk base layer and outdoor overall

Babyluv Studio siidivillane aluskiht & meriinovillane õuekombe

Beebi kandelinas või kõhukotis

Kandelinas või kõhukotis lapsekandmisel kehtivad kõik eelmises osas tutvustatud valikud. Babyluv Studio meriinokombe on mõnusalt pehme, et beebit saab sellega kanda linas õiges konnaasendis

Arvesta, et beebi käed, jalad ja pea on ilmastikuoludele rohkem avatud, seega kasuta lisaks meriinovillaseid kindaid (ja/või paksemaid kindaid).
Jalga pista beebile lisaks meriinovillastele sokkidele/papudele pealmiseks kihiks ilmastikukindlamad paksemad papud.
Pähe saad alusmütsi peale lisada teiseks kihiks meriinovillase mütsi, mille topeltäär kaitseb kõrvu tuulte ja külma eest. Peale tõmba kapuuts. 

Külmemate ilmadega saab panna meriinovillase õuekombe alla kaks kihti riideid - esimeseks siidivillane komplekt ning teiseks kihiks näiteks meriinovillane soojendav vest

Lisaks on välja mõeldud selline geniaalne toode nagu lapsekandmisjope, mida saab kasutada koos kandelina või kandekotiga. Najell mõnus soe teddy materjalist lapsekandmisjope sisaldab komplektina ka kaelussalli, nii olete mõlemad valmis külma trotsima.

Hvid meriinovillane  vest
Hvid meriinovillane vest
Najell baby carrying jacket
Najell lapsekandmisjope

Beebi vankris või jalutuskärus

Vankriga tehakse tihti pikemaid jalutuskäike ja seda iga ilmaga, ka suurte miinuskraadidega. Seega tuleb arvestada mitmetunnise õues viibimisega. Jällegi sobivad ideaalselt juba eelnevalt käsitletud rõivakihid, mida vastavalt ilmaoludele saab vähemaks võtta, juurde lisada ja kombineerida. 

Vankris saab lisakihina kasutada ka meriinotekki või soojakotti (ka neid on olemas erineva paksusega, nii kevad-sügis kui talvisele perioodile mõeldud). Arvesta siiski, et ka vanker ise on üheks lisakihiks, mis kaitseb tuule ja külma eest. 

Pikkadel jalutuskäikudel võib juhtuda, et mähe on lekkinud. Kui esimeseks kihiks on meriinovill, siis see juhib niiskuse kanga pinnalt välimistesse kihtidesse, külmatunnet ei teki ja beebi võib magada rahulikult edasi (erinevalt puuvillast, mis muutub märjaks saades naha vastas niiskeks ja külmaks). Jällegi üks plusspunkt meriinovillale (ja siidivillale), millesse investeerimine külmal ajal beebiga igati ära tasub. 

Oleme oma meriinovillaste riiete üle uhked ka seetõttu, et need on disainitud ja nobedate näppude poolt valmis õmmeldud siinsamas Eestis. Nii hoiame omasid.

baby in merino wool

Babyluv Studio meriinovillane õuekombe, Hvid müts, Konges Sløjd papud

Loodame, et see üldine spikker beebi riietamiseks sügis-talvisel perioodil teeb sinu elu lihtsamaks. Siiski, iga laps on erinev, mõned beebid võivad vajada rohkem või vähem kihte, et end mugavalt tunda, sõltuvalt kasvust, vanusest ja aktiivuse tasemest. Katseta, testi, jälgi ning leia oma beebi jaoks sobivaim variant.

Beebid kasvavad kiiresti, võta aega ja naudi neid mõnusaid ühiseid jalutuskäike läbi sügiseste lehehunnikute ja talviste lumehangede.

Siit leiad kõik meriinovillased tooted

Babyluv Studio