Kui päike hakkab ühe soojemalt paistma, on aeg varustada end hädavajalike asjadega, mis hoiavad sinu beebi ja/või väikelapsed päikselisel hooajal hoituna ja kaitstuna ning pakuvad suvist mängulusti ja avastamisrõõmu.

Oleme kokku pannud nimekirja asjadest, mis aitavad sinu pere suvised seiklused muuta imelisteks ja muretuteks, alates basseinis sulistamisest kuni suviste väljasõitudeni.

Kas teadsid?

Beebidel ja väikelastel on suurem keha pindala/kehamassi suhe võrreldes täiskasvanutega. See tähendab, et nad saavad päikesepõletuse palju kiiremini ja kergemini kui täiskasvanud. Seetõttu on äärmiselt oluline kaitsta nende tundlikku nahka suviste seiklust ajal nii päikesekaitsekreemi, mütsi, riiete kui ka lisavarju tekitamisega!

Siin on must-have asjad suvehooajaks:

Päikesekaitsevahendid

Eelista kõrge kaitsefaktoriga beebisõbralikku päikesekaitsekreemi, et kaitsta beebi ja väikelapse õrna nahka kahjulike UV-kiirte eest. Vali kreem, mis kaitseb nii UVA- kui UVB-kiirguse eest ning mille SPF on vähemalt 30.

Kui laps viibib sagedasti vees või higistab palju, vali veekindel päikesekaitsekreem, mis suudab sellistele tingimustele vastu seista. Siiski tuleb meeles pidada, et ka veekindlat päikesekreemi tuleb aeg-ajalt uuesti peale kanda, eriti pärast ujumist või liigset higistamist.

Eelista füüsiliste filtritega või mineraalset päikesekaitsekreemi, mis jätab nahale kaitsva kihi, peegeldades ja hajutades UV-kiired nahapinnalt eemale. Need sobivad hästi just beebidele ja väikelastele ning enamasti ei tekita nahal ärritust ega allergilisi reaktsioone. Samuti eelista lõhnatut päikesekaitsekreemi, et minimeerida naha ärrituse või allergiliste reaktsioonide riski.

Naïf looduslik päikesekaitsesprei beebidele ja lastele SPF50
Gun Ana päikesekaitsesprei kehale SPF50 & kaitsekreem näole SPF50

Suvemütsid

Laia äärega suvemütsid pakuvad varju ja kaitsevad lapse nägu, kaela ja kõrvu päikese eest. Lai äär kaitseb otsese päikesevalguse eest ning vähendab nendes tundlikes piirkondades päikesepõletuse riski.

Päikesemütsid, millel on ka kaelakaitse, pakuvad täiendavat kaitset lapse kaela tagaosale, mis on sageli päikesepõletuse suhtes enim haavatav piirkond, eriti mänguliste tegevuste ajal.

Vali müts, mis on valmistatud hingavast ja kergest materjalist, nagu puuvill, bambus või linane. Need materjalid võimaldavad õhuringlust, ennetavad ülekuumenemist ja tagavad lapsele mugavuse ka kuumadel suvepäevadel.

Rannas käies kasuta võimalusel UV-kaitsega mütsi. Mütsid, millel on UPF 50+, pakuvad suurepärast kaitset, blokeerides olulise osa kahjulikest UV-kiirtest.

Beach&Bandits UV-kaitsega suvemüts UPF50+
Beebi suvemütsid


Päikeseprillid

Nagu täiskasvanud, vajavad ka beebide ja väikelaste silmad kaitset kahjulike UV-kiirte eest. Laste silmad alles arenevad ja need ei suuda UV-kiirte filtreerimisel olla sama efektiivsed kui täiskasvanutel. Päikeseprillid kaitsevad lapse silmi ning muudavad lapse jaoks välitingimustes viibimise mugavamaks, vähendades silmade kissitamist ja kirkast valgusest tulenevat ebamugavust.

Pisibeebide päikeseprillidel on enamasti ka reguleeritav pael või kumm, mis aitab hoida päikeseprille kindlalt paigal. Need on vajalikud selleks, et vältida päikeseprillide mahakukkumist või beebi poolt peast ära tõmbamist.

Arvesta, et päikeseprillide kandmine vajab harjumist, seega ole kannatlik ja julgustav. Alusta päikeseprillide tutvustamist juba varakult ning tee sellest lõbus ja positiivne kogemus.

baby sunglasses with straps
BEABA beebide kummiga päikeseprillid
Babymocs sunglasses for babies and toddlers
BabyMocs päikeseprillid

UV-kaitsega ujumisriided

UPF-kaitsega (Ultraviolet Protection Factor) ujumisriided on kasvav trend mitte ainult beebide ja väikelaste ujumisriietuses, vaid ka täiskasvanute seas. Selline kangas kaitseb keha päikese eest ning beebide ja väikelaste puhul on see eriti oluline, et ei peaks kogu keha päikesekreemiga katma.

Ujumisriided peaksid pakkuma piisavat katvust, et kaitsta lapse õrna nahka võimalikult suures ulatuses. Eelista ujumisriideid, mis katavad õlad, rinna, kõhu ja selja, kuna need piirkonnad on päikesepõletusele rohkem altid. Pikad varrukad või täispikkuses ujumisriided pakuvad veelgi suuremat kaitset.

Vali ujumisriided, mis on valmistatud kergest, kiiresti kuivavast ja hingavast materjalist, nagu nailon või polüestri segu. Need kangad on lapse jaoks mugavad, võimaldavad vabalt liikuda ning kuivavad kiiresti, vähendades pärast vees käimist ebamugavustunnet.

uv-protective swimsuit for baby
Beach&Bandits beebi ujumiskombe UPF50+
Beach&Bandits swimsuits, shirts and shorts with UPF50+
Beach&Bandits ujumistrikoo, pluus ja püksid

 

Ujumisvahendid

Vastavalt lapse vanusele ja ujumisoskustele kasuta beebi või väikelapsega rannas käies ujumisabivahendeid, nagu täispuhutavad kätised, ujumisrõngad ja ujumisvestid. Need pakuvad lapsele lisatuge ja aitavad veepinnal püsida, suurendades ohutust ja lapse enesekindlust.

Petites Pommes ujumiskätised
Petites Pommes ujumisrõngad & ujumisprillid

 

Teisaldatav bassein / vihmuti

Väike, täispuhutatav või plastikust bassein on suurepärane võimalus lasta oma lapsel ohutult vees sulistada ja mängida. Kuuma ilmaga on see ka heaks jahutuseks.

Ka vihmutiga mänguasjad võimaldavad väikelastel nautida veemänge ja end lõbusal viisil jahutada. Need pakuvad värskendavat ja interaktiivset võimalust suviste kuumade päevadega toime tulla.

Konges Slojd baby pool
Konges Sløjd bassein
Konges Slojd sprinkler
Konges Sløjd vihmuti

Rannatelk

Kui lähed beebi või väikelapsega randa, siis pakub rannatelk varju ja päikesekaitset, loob mugava ja turvalise ruumi ning pakub privaatsust. Omaette eraldatud paigas saavad beebid ja väikelapsed puhata, mängida või uinakuid teha, olles samal ajal otsesest päikesevalguse eest kaitstud. Rannatelgi abiga saab luua pisikestele nauditava ja kaitstud rannaelamuse.

Vee- ja liivamänguasjad

Liivamänguasjad teevad mängimise mänguväljakutel, rannas ja madalas vees väikelaste jaoks lõbusamaks ja kaasahaaravamaks. Pehme liiv pakub ideaalset pinda kaevamiseks, liivalosside ehitamiseks ja fantaasiamängudeks.

7in1 liivakastimänguasjad
Petites Pommes rannapall

 

Kerge tekike või lina / piknikutekk

Kui oled beebiga kuumal suvel väljas, saab tekitada varju ja kaitset otsese päikese eest kerge tekikese või linaga. Kata sellega jalutuskäru, turvahäll või beebi kandekott, et kaitsta last otseste päikesekiirte eest. Veendu, et õhuringlus oleks tagatud, et vältida ülekuumenemist ning jälgi regulaarselt, et beebil oleks mugav.
Suviseks tekiks eelista kergeid, hingavaid ja looduslikke materjale, nagu puuvill või bambus. Need materjalid võimaldavad õhuringlust ja aitavad vältida ülekuumenemist.

Kindlasti leiab suvel kasutust ka piknikutekk, mida saab kasutada nii pargis, väljasõitudel kui rannas.

Babyluv Studio muslin blanket
Babyluv Studio bambustekk
BIBS x Liberty tepitud tekk

 

Kandelina / väikelapse kandekott

Kerge ja hingav bambusest kandelina võimaldab hoida käed vabad, samal ajal kui beebi on sinu lähedal ja hoitud.

Ka väikelapsed vajavad pika päeva jooksul toetamist ja kohta puhkehetkeks. Selleks sobib väikelastele disainitud kandekott, mis on lihtne, kerge, väike ja kompaktne puusal kandmise lahendus. Puhkus väikelastega on sellega nii palju lihtsam. Pista kandekott igaks juhuks kotti alati kui lapsega õue lähed.

Babyluv Studio bamboo baby wrap
Babyluv Studio bambusest kandelina
Wildride toddler swing carrier
Wildride väikelapse kandekott 

Rannarätik / pontšo

Kapuutsiga beebirätikud ja pontšod on mitmekülgse kasutusotstarbega ning neid saab kasutada erinevates olukordades. Kasuta rannas, basseini ääres või kodus peale vanni. Nii on lapsed kuivamise ajal mõnusalt kaetud ja kaitstud.

Bibs hoodie towel
BIBS beebi kapuutsiga vannirätik 0-2 aastasele
Bibs poncho
BIBS vannipontšo 2-4 aastasele


Joogipudel / nokaga tass

Kuumadel suvepäevadel tuleb jälgida, et beebidel ja väikelastel ei tekiks vedelikupuudust. Paku neile tihti vett või muid sobivaid jooke. Piisavas koguses vedeliku tarbimine ei ole vähemtähtis ka täiskasvanute puhul, seega kanna alati kaasas veepudelit kui kodust lahkud.

BINK bottle
BINK Mama joogipudel
BIBS baby bottles
BIBS lutipudelid


Kergkäru

Kui eelistad suvisteks avastusretkedeks käru, siis on selleks ideaalne mõni kerge ja kompaktne jalutuskäru, mis käib hetkega kokku ja lahti, mida on kerge kanda ja mis võimaldab liikuda ka rahvarohketes kohtades, pakkudes nii lapsele varju ja kohta puhkamiseks.

Babyzen stroller
Babyzen YOYO jalutuskäru
The Jiffle wagon
The Jiffle wagon vankrikomplekt järelveetava käruga 

 

Putukatõrjevahend

Putukahammustuste eest kaitsmiseks kasuta beebisõbralikku putukatõrjevahendit. Näiteks eeterlike õlidega rikastatud sprei, mis hoiab eemal nii sääsed kui puugid.
Linea MammaBaby sääsevastane sprei

***
Suvi on aeg, kus ringi rändamist ja seiklusi on rohkem kui tavaliselt. Hoia oma pisikesed pideva järelvalve all, eriti veekogude läheduses ning järgi ohutusjuhendeid, et tagada kogu perele turvaline ja meeleolukas suvi.

Naudi soojust ja valmistu unustamatuteks suvisteks seiklusteks, mida nii sina ise kui sinu pisikesed kalliks peavad.

Vaata kõiki Suvehooaja tooteid

Babyluv Studio