Uue pereliikme tulek on erakordne kogemus, mis on täidetud armastuse ja rõõmuga. Beebi esimestel elukuudel võid kaaluda luti kasutuselevõttu, mis aitab beebil rahuneda ja pakub lohutust. Kuidas seda üleminekut nii sulle kui ka beebile sujuvamaks muuta?

Samm 1: Aseta lutt õrnalt alahuulele 

Alusta luti tutvustamist asetades lutt õrnalt beebi alahuulele.

Samm 2: Ole kannatlik

Oota, kuni beebi avab loomulikult suu – see on märk, et ta on valmis järgmiseks sammuks. Nii on beebi lutile vastuvõtlikum. Äre kunagi suru lutti jõuga suhu.

Samm 3: Sisesta lutt aeglaselt ja ettevaatlikult

Kui beebi suu on avatud, suuna lutt ettevaatlikult kerge nurga all suulakke. Eesmärk on stimuleerida loomulikku imemisrefleksi, muutes luti kasutamine beebi jaoks mugavaks ja tuttavaks kogemuseks.

Samm 4: Hoia lutti paigal

Hoia lutti paigal, kuni beebi hakkab seda imema. See võib võtta hetke, nii et ole valmis olema kannatlik. Kui beebi juba aktiivselt imeb, võid lutist rahulikult lahti lasta.

Lisasoovitus: Stimuleeri imemisrefleksi

Mõnel juhul võib olla abiks beebi imemisrefleksi stimuleerimine, et lutt suus püsiks. Suuna lutti järk-järgult ülespoole suulakke, stimuleerides õrnalt imemisliigutust. See võib olla kasulik, kui beebi tundub ebakindel või kaotab hetkeks luti vastu huvi.

Bibs pacifier and baby

Selle blogiartikli allikas: BIBS blogi

Babyluv Studio